Eläinten hyvinvointikeskus EHK julkaisi ensimmäisen kansallisen eläinten hyvinvointiraportin

Julkaisuvapaa 25.5.2012 klo 11.00

Eläinten hyvinvointi on noussut yhteiskunnalliseen keskusteluun ja esiintyy uutisissa viikoittain. Tieto eläimistä on usein sirpaleista tai yksipuolista ja kokonaiskuvan muodostaminen eläinten hyvinvoinnista on haastavaa. Eläinten hyvinvoinnista tarvitaan riippumatonta ja luotettavaa tietoa. Näihin tarpeisiin on valmistunut Eläinten hyvinvointi Suomessa –raportti, joka on saatavilla sähköisenä Eläinten hyvinvointikeskuksen julkaisut välilehdeltä http://elaintenhyvinvointikeskus.edublogs.org/

 

Raportin tekoon ovat osallistuneet Eläinten hyvinvointikeskuksen lisäksi eläinten hyvinvoinnin tutkijat, Helsingin yliopisto, eläinsuojelun valvonnan ohjaamisesta ja johtamisesta vastaava Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, eläinsuojelua koskevia säädöksiä valmisteleva maa- ja metsätalousministeriö sekä lukuisat asiantuntijat ja vieraskynäkirjoittajat.

Raportti kokoaa yhteen eläinten hyvinvointikentän

Raportti on eläinten hyvinvoinnin kattava lähdeteos, joka kuvaa laajasti eläinten hyvinvoinnin tilaa ja siihen vaikuttavia tekijöitä. Raportissa on huomioitu eläinten hyvinvointiin vaikuttavat yhteiskunnan osa-alueet: tutkimus, lainsäädäntö, valvonta, politiikka, koulutus, talous, elinkeinon toimijat ja järjestöt. Myös kansalaiskeskustelu viitoittaa eläinten hyvinvoinnin suuntaa ja asenteilla on ratkaiseva merkitys siihen, miten hyvin eläinten hyvinvointi huomioidaan arjessa.

Raportti on tehty asiasta kiinnostuneille kansalaisille, alan asiantuntijoille, toimijoille ja opiskelijoille. Raportin tavoitteena on edistää avointa ja monipuolista keskustelua eläinten hyvinvoinnista ja lisätä toimia eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *